Fal mennyezet fűtés

Válasszon minket, mert:

A fal mennyezet fűtés magában hordozza a padlófűtéssel járó előnyöket is, hiszen a kellemes hőmérséklet segítségével Ön az év minden napján tökéletes komfortérzet biztosíthat háztartásában.

Fal mennyezet fűtés előnyei

  • Fal mennyezet fűtés segítségével a nagyobb felületek alacsony hőfokon kerülnek fűtésre, így a komfortérzet jelentősen magasabb, mint a hagyományos fűtések esetében.
  • Egyáltalán nincsenek látható fűtés csövek a helyiségekben. A fűtés csövek ugyanis diszkréten futnak a mennyezet alatt, így semmilyen mértékben nem befolyásolják a szoba vagy egyéb helyiség megjelenését.
  • Hűtés folyamán a hagyományos klímák által létrehozott huzathatás jelensége a mennyezeti hűtésnél soha nem tapasztalható. A szakembereink által épített fal mennyezet fűtés rendszerek garantáltan kellemes hőmérsékletű, és egészséges környezetet biztosítanak.
  • Az épület szerkezete is hatékonyan használható a felületfűtésre. Ilyenkor olyan rendszert építünk, amely az épület betonszerkezetének térfogatát használja a hőcseréhez.

 

Milyen módszerekkel valósítható meg a fal mennyezet fűtés?

A fal mennyezet fűtés alapvetően két különböző módszer használatával érhető el. Létezik ugyanis vakolt technológiás, illetve gipszkarton rendszerű megoldás is.

A vakolt technológiás fal mennyezet fűtés során a szakembereink a csövek számára egy tartószerkezetet fúrnak fel a födémre. A vakolt eljárás hatalmas előnye a padlófűtéssel szemben az, hogy megoldható vele az épület hűtése, ha hőszivattyú gondoskodik a ház hőmérsékletéről. A tartószerkezet felfúrása után következhet a mezők szakszerű kialakítása. A vékonyabb, 10 mm-es csövek miatt egy-egy mezőbe 3×30 méter cső helyezhető. 

A vékony csöveket szakembereink egy “kisosztóba” gyűjtik, ahonnan az a 2-3 pár 10-es cső egy 18-as csőben gyűlik össze, majd jut el az osztóhoz. A vakolatnak köszönhetően a hőcsere egészen kiváló, ezért ha lehetséges, érdemes ezt a módszert választani. Érdemes még megjegyezni, hogy a vakolat elkészítése előtt a vakolást végző szakember tapadóhíddal vonja be a csöveket és a födémet, hogy a tapadást tökéletesen elősegítse.

Második eljárásunk a száraztechnológiás fal mennyezet fűtés. Ebben az esetben a fűtés tartószerkezetét gipszkarton profilokból készítik, amelyekre rendszer lemezeket rögzítik. A rendszer lemezekben 10 cm-ként egy úgynevezett Omega hajlítás található, amibe a csövek fektethetők. A horganyzott lemezek használata azért szükséges, mert hőcserélő felületként képesek funkcionálni. Így a lemez megfelelően átveszi a cső hőmérsékletét. Az elkészült fal és mennyezet fűtés ezután párazáró fóliával, majd gipszkartonnal borítható.

 

Mit kínálunk Önnek?

Szakembereink évtizedes tapasztalattal garantálják a tökéletes minőségű, maximálisan megbízható eredményeket. A munkák során már számtalan szituációval találkoztunk, így valóban felkészültünk bármilyen munkakörnyezetre.

A fal mennyezet fűtés rendszerét is úgy alakítjuk ki, hogy szinte örökéletű legyen. A karbantartási igények alacsonyak, ezért elegendő lehet csupán néhány évente egy rutin ellenőrzést, illetve egy fűtési rendszer mosást végezni.

Ha precíz és minőségi fal mennyezet fűtés segítségével szeretné komfortosabbá tenni otthonát, keressen minket bizalommal, és rövid idő alatt, korrekt árazással végezzük el a munkát. Az egyedi igényeket tekintve rugalmasak vagyunk, és a szakmai elvárásokat maximálisan teljesítjük.