Hőszivattyús bojler

Hőszivattyús bojler beépítésével az otthoni melegvíz előállítás költséghatékony és környezetkímélő módon valósítható meg. 

Ismerje meg a hőszivattyús rendszerek előnyeit a következő írásunkból! 

Mi az a hőszivattyús bojler?

A hőszivattyús bojler egy fürdőszobai melegvíz előállítására használható eszköz. Ez a készülék lényegében a levegő-víz hőszivattyú és az elektromos bojler kombinációja. 

Működését tekintve a hőszivattyús rendszer ebben az esetben is a kinti levegőből veszi az energiát. Az így nyert hővel később kiválóan felmelegíthető a víz. 

Pozitívum, hogy az otthoni melegvíz előállítás rendkívül energiatakarékos és környezetbarát módon történik.  

Tény: Egy ház energiaigényének kb. 2/3-át a melegvíz előállítás teszi ki. Éppen emiatt egyre népszerűbbek a hőszivattyús rendszerek. Segítségükkel ugyanis akár teljesen megújuló energiával lehet melegvizet használni a fürdőszobában. 

Miért érdemes hőszivattyús bojlert használni?

  1. Kevés karbantartás igényel

 Szerencsére a hőszivattyús rendszerek minimális karbantartási feladatot igényelnek. Évente akár egyetlen, saját kezű ellenőrzés is elegendő lehet. 

Persze bizonyos időközönként mindenképpen ajánlott szakember általi ellenőrzést, és szükség esetén vízszerelést is végezni, hogy biztosan minden jól működjön. 

Kollégáinkkal Budapest és Érd környékén a hőszivattyús rendszerek telepítését és ellenőrzését extra rövid időn belül elvégezzük. 

  1. Gazdaságosabb, mint a gáz- és villanybojler

Mivel a melegvíz előállítása egy háztartás energiaigényének 75%-át is kiteheti, ezért nem mindegy, hogy mennyire költséghatékonyan történik a folyamat. 

Habár a kezdeti befektetés nagyobb lehet, de a hőszivattyús bojlerek hosszú távon kedvező eredményeket hozhatnak az otthoni kiadások csökkentésével. 

  1. Valóban környezetbarát a működése

Napjainkban a fosszilis tüzelőanyagok használatának visszaszorítása egyre fontosabb feladatnak számít. Ennek köszönhetően már az otthoni korszerűsítéseknél is mérvadó, hogy környezettudatos megoldások kerüljenek alkalmazásra. 

A hőszivattyús bojler fosszilis tüzelőanyagok felhasználása nélkül, teljes mértékben környezetbarát módon gondoskodik a melegvíz előállításáról. 

Milyen hátrányai vannak a hőszivattyús bojlernek?

  • Költséges lehet a készülék. Habár ezek a bojlerek hosszú távú korszerűsítési megoldások, az áruk azonban még mindig elég magas. 

 

  • Csak melegvíz készíthető a segítségével. Lehet, hogy ez sokaknak csak kisebb kellemetlenség, de ajánlott ezt a tényezőt is számításba venni a döntésnél. 

A hőszivattyús bojler vagy a hagyományos bojler működik hatékonyabban?

Otthona vagy vállalkozása korszerűsítésének tervezésekor a korrekt áron kivitelezhető, de hosszú távú megoldások keresése a cél. Ilyenkor persze gyakran felmerül az a kérdés is, hogy a hőszivattyús vagy a hagyományos, villany- és gázbojler célravezetőbb-e. 

Először is érdemes az alapvető hatékonyságot összehasonlítani. Minél több energiát alakít át hasznos hővé a bojler, annál nagyobb a hatékonysága. 

Átlagosan a villany- és gázbojlerek 50-70%-os hatékonysággal rendelkeznek. Azonban a modern típusok már a 80-90%-os értéket is elérhetik. Ennek ellenére ezek a bojlerek nem képesek felvenni a versenyt a hőszivattyús társaikkal. 

Ugyanis a hőszivattyú hatékonysága akár a 360%-ot is elérheti. Ez a hatékonyság persze attól is függ, hogy milyen hőmérsékleten szeretné tartani a vizet. 

Otthona kényelméről hőszivattyús rendszerrel szeretne gondoskodni? 

Országosan és Budapest, illetve Érd körzetében egyaránt gyorsan házhoz megyünk. Ha megbízható és hosszú távú megoldásokat keres, forduljon hozzánk bizalommal!