Hőszivattyú ár

A hőszivattyú ára fontos tényező, amikor otthona korszerűsítési költségeit szeretné kiszámolni. Egy felújítás csak akkor mondható sikeresnek, ha precíz tervezés áll mögötte. Ez a fűtési és hűtési területen hatványozottan érvényes. 

Ugyanis a hőszivattyús rendszerek felszerelésével egy olyan komfortos otthon kialakítása a cél, amely hosszú távon biztosan megtéríti a befektetett költségeket. 

Ebben a cikkben a hőszivattyúk költségéről írunk részletesebben, de kitérünk a leghasznosabb választási szempontokra is.

Hőszivattyú ár és minőség - csak a drága rendszerek működnek jól?

Mint szinte minden készülék esetében, így a levegő-víz hőszivattyús rendszereknél is célszerű a hosszú távon megbízható típusokat választani. Ez persze nem jelenti azt, hogy a hőszivattyú ára súlyos kiadásokat rejtene. 

Szakembereinkkel kizárólag Panasonic hőszivattyúkkal dolgozunk. Ennek két nyomós oka is van: az első, hogy ezek a hőszivattyús rendszerek garantáltan komfortossá teszik az otthonát. A második érv a Panasonic készülékek mellett a már korábban említett hosszú távú megbízhatóság. Ennek köszönhetően valóban kompromisszum mentes megoldásról beszélünk. 

Nem érdemes tehát a túlzottan olcsó hőszivattyúk mellett dönteni, hiszen a korai meghibásodás miatti javítások jóval többe kerülhetnek egy minőségi készülék áránál. 

Ha Budapest vagy Érd vonzáskörzetében él, kollégáinkkal extra gyorsan az Ön rendelkezésére állunk. Keressen minket bizalommal bármilyen hőszivattyús kérdéssel kapcsolatban. 

A gázkazán vagy a hőszivattyú ára magasabb?

Alapvetően a levegő-víz hőszivattyú ára drágább, mint egy átlagos gázkazáné. Azonban a gázos megoldás telepítési és szerelési költségei már jelentős összeget tehetnek ki. 

Továbbá számos teendőt szükséges elvégezni, mielőtt a szakemberek bekötik a gázt az ingatlanba. A kivitelezés során többek között a gázkazán és a kémény szerelése is komoly kiadásokat jelenthet. 

Fontos megjegyezni, hogy a gázbekötést a kivitelezés előtt mindig terveztetni kell. Ilyenkor két részre osztható a munkafolyamat: először is egy csatlakozási szakaszról beszélhetünk, majd következhet a bekapcsolási szakasz. 

A csatlakozásnál az otthonhoz tartozó hálózatot és gázcsonkot építik ki a szakemberek. Ezután jön a véglegesítés, azaz a bekapcsolás. Ekkor történik meg az ingatlanban lévő gázkészülékek üzembe helyezése, illetve a fogyasztásmérő bekötése is. 

Gyakori eset, hogy egy gázellátás nélküli telekre a tulajdonos gázkazánt szeretne szereltetni. Hétvégi, akár több napos családi összejöveteleken ugyanis sokkal kényelmesebb az ott tartózkodás, ha bármikor lehet meleg vizet is használni. 

Ilyenkor a gázkazán helyett már a hasonló költséggel járó, de hosszú távon is magas komfortérzetet nyújtó levegő-víz hőszivattyúkat ajánlott választani. 

Amikor a gázbekötés és a gázkazán költségeit kiszámoljuk, általában a hőszivattyú árával közel azonos összeget kapunk. A hőszivattyú szerelése pedig sokkal egyszerűbben megoldható, mint a gázos készülékek bekötése. 

Összefoglalás

Otthona fűtéskorszerűsítése előtt célszerű mindent nagyon pontosan előkészíteni a kivitelezés időpontjára. Ennek fontos része a felújítási költségek kiszámítása is. 

A hőszivattyú ára tehát mindig az Ön otthonának egyedi igényei alapján határozható meg. Szakembereinkkel Érd és Budapest vonzáskörzetében még gyorsabban felmérjük az Ön lehetőségeit. 

Pontos árajánlatot szeretne kérni a hőszivattyú készülékkel és a telepítéssel kapcsolatban? A személyre szabott árakért és részletes tájékoztatásért forduljon hozzánk bizalommal!